Open club in de praktijk

Een waardevolle ontmoeting van Limburgse clubbestuurders

Nieuws

Donderdag 8 maart was in Nederweert de eerste bestuurdersontmoeting voor clubbestuurders uit heel Limburg. Namens NOC*NSF, Gemeente Nederweert en Huis voor de Sport Limburg gaf Maurice Graef, ex-profvoetballer, een inkijk in zijn carrière en de rol van de breedtesportvereniging.

Met veel gevoel voor realiteit en (hilariteit) openden de acteurs van Helder theater met een scene uit menig ledenvergadering op een vereniging. Enkele items uit dit theater; notulen die niemand leest, kent of vindt, ‘het kritische lid met 101 vragen’, goede initiatieven die in de kiem worden gesmoord en bestuursleden die niet op één lijn zitten. Kortom een briljante opwarmer én eyeopener voor de aanwezige bestuurders om vervolgens aan de slag te gaan met de verdiepende workshops.

Onder leiding van experts gingen meer dan 100 aanwezigen vervolgens uit elkaar om een uur lang over uiteenlopende thema’s te praten. De thema´s waren:
1. Hoe stroomlijn je een goed burgerinitiatief?
2. Welke behoefte heeft de sportconsument eigenlijk?
3. Alleen is afbouwen, samen is opbouwen. De kracht van samenwerken!
4. Hoe til je het niveau van je bestuur naar een hoger level?
5. En een free format waar alle verenigingsgerelateerde vragen gesteld konden worden.

Bij alle workshops was er sprake van een open houding, interactie, enthousiasme en verdieping. Het meest waardevolle onderdeel van de avond. De begeleidende experts van deze workshops hebben veel ervaring met het betreffende thema in het Limburgse landschap, waardoor het voor de aanwezigen direct een concreet en praktisch karakter kreeg.

Na afloop gaven nagenoeg alle aanwezigen (>95%) aan om een vervolg te willen geven aan deze bijeenkomst. Het kan dus niet anders dat deze ontmoeting een vervolg krijg! Stay tuned.

Ook interessant

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?