Over Open Club Limburg

De wereld om ons heen verandert, snel en met veel impact. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, ook voor het verenigingsleven. We moeten het hoofd bieden aan individualisering, consumentisme, vereenzaming, overgewicht, vergrijzing en krimp. Zo leidt krimp bijvoorbeeld tot minder leden, minder vrijwilligers en minder geld. Hoe gaan we hier mee om?

Samen

Het antwoord is: samen. Want samen kunnen we het antwoord vinden op de veranderende tijd. Door verbindingen te leggen kunnen we elkaar versterken. Samen kunnen we een gemeenschap creëren: Open Club Limburg. Deze community draait om sportverenigingen, maar zeker niet om sport alleen.

Ontmoetingsplek

We geloven in een Open Club, die verbindt, verrijkt en verenigt. We zien Open Club Limburg als een nieuwe ontmoetingsplek. Waar je kunt sporten, maar waar misschien ook activiteiten op het gebied van zorg, onderwijs en cultuur plaatsvinden. Een gezellige en inspirerende club, diep verankerd in het sociale en maatschappelijke leven van een stad, dorp, wijk of kern. Open Club is er voor iedereen. Jong en oud, met of zonder beperking. Een vertrouwde plek in het hart van de samenleving.

Ook een Open Club Limburg worden?

Iedere sportvereniging kan een Open Club Limburg worden. Omdat je met een open blik naar je omgeving kijkt: naar andere verenigingen, maar ook naar scholen, bedrijven, zorginstellingen, natuurinstellingen of cultuur. Wat kun je voor elkaar betekenen? Hoe kun je je als sportvereniging openstellen en zo samen werken aan een duurzame toekomst? Samen kunnen we verder bouwen aan een unieke club die bij jou past.

De mensen achter Open Club Limburg

Open Club Limburg is een initiatief van Huis voor de Sport. Wij kunnen helpen met coaching, bieden op maat producten aan om je eigen Open Club Limburg te creëren. Begeleiden jou en je sportvereniging door een proces van ‘verbinden’ via ‘verrijken’ naar ‘verenigen’. We maken daarbij een scan van de mogelijkheden en helpen concreet bij het vinden van oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld een efficiënte exploitatie, gezamenlijke inkoop of nieuwe vormen van financiering.

Cristan Segers
Begeleiden van verenigingsomgevingen
06 - 31 044 927
Hennie ter Haar
Begeleiden van gemeenten
06 - 31 044 936
Jack Opgenoord
De community uitbreiden
046 - 477 0590
Joseph Majoie
Begeleiden van verenigingsomgevingen
046 - 477 0590
Piet Bogers
Begeleiden van verenigingsomgevingen
046 - 477 0590

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?