Open club in de praktijk

Open Club Roggel ontvangt predicaat Open Club Limburg

Nieuws

8 verenigingen creëren ontmoetingsplek voor iedereen

Zondag 21 oktober werd Open Club Roggel, een samenwerkingsverband van 8 (sport)verenigingen uit Roggel, officieel tot partner van Open Club Limburg benoemd. Jack Opgenoord, directeur Huis voor de Sport Limburg, overhandigde Open Club Roggel het predicaat ‘Open Club Limburg’. De uitreiking vond plaats tijdens een demonstratie handboogschieten van regerend Europees kampioen Steve Wijler op Sportpark De Mössehook in Roggel. Open Club Roggel is de tweede Open Club in de gemeente Leudal.

Samenwerking
Open Club Roggel is een samenwerkingsverband tussen voetbalvereniging SV Roggel, Tennisvereniging (TV) Wimbledonck, handboogverenigingen HBS Roos in Bloei en HBV Ons Genoegen, schutterijen St. Paulus en St. Petrus, carnavalsvereniging (CV) De Sjansemaekers en Kindervakantiewerk (KVW) Roggel. Open Club Roggel krijgt het predicaat omdat de 8 verenigingen samen een plan voor een toekomstbestendig sportpark met een maatschappelijke functie voor Roggel en omgeving maakten. Door samenwerkingen aan te gaan met sport en cultuur creëert Open Club Roggel een ontmoetingsplek voor iedereen.

Open Club-gedachte
“Open Club Roggel verdient het predicaat absoluut”, vindt Cristan Segers, die als adviseur van Huis voor de Sport Limburg bij Open Club Roggel betrokken is. “De verenigingen werken echt vanuit de Open Club-gedachte samen. Ze willen duurzaam verenigen en spelen met hun plan in op de uitdagingen waar zij als (sport)verenigingen mee te maken hebben. Open Club Roggel werkt op verschillende gebieden samen. Zo beheerden drie verenigingen van het sportpark samen een camping tijdens het Europees Schuttersfeest. Door samen een aanvraag in te dienen, kan het park gebruik gaan maken van het glasvezelnetwerk, zodat het sportpark straks snel internet heeft. Het is heel mooi om die ontwikkelingen en het stimulerende karakter van de samenwerking binnen Open Club Roggel te zien.”

 

Ook interessant

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?