Open club in de praktijk

Open Club Limburg en CIOS werken samen

Nieuws

Sinds dit schooljaar werken Open Club Limburg en het CIOS samen bij de invulling van de stage van de eerstejaars CIOS-studenten. Het is voor het CIOS belangrijk dat studenten ervaring opdoen met verschillende doelgroepen en sporten. De studenten doen in het eerste jaar ervaring op in het lesgeven bij sportverenigingen en ze helpen bij de organisatie van bijvoorbeeld evenementen. 

Nieuwe werkomgeving

Huis voor de Sport Limburg gelooft dat een Open Club omgeving een mogelijk nieuwe werkomgeving is voor een afgestudeerde CIOS-student. Door de samenwerking tussen de verenigingen ontstaan nieuwe activiteiten en nieuwe vormen van bewegen zowel in de avonduren als overdag. De begeleiding, het opzetten en de uitvoering van deze activiteiten past perfect in het curriculum van de CIOS student. 

 Win-win

De samenwerking tussen Open Club Limburg en CIOS is dus een win-winsituatie voor alle partijen. Het CIOS kan meerdere studenten op één Open Club omgeving inzetten, waardoor de student ervaring opdoet met meerdere sporten en doelgroepen. De Open Club kan rekenen op structureel extra handen en kan door meerdere studenten tegelijk een betere ondersteuning aanbieden. De student raakt bekend met meerdere sporten op één sportpark.  

Alle CIOS-studenten

Op dit moment is meer dan de helft van de studenten ondergebracht bij een Open Club. Huis voor de Sport Limburg en CIOS streven er naar om schooljaar 2019-2020 alle studenten op een Open Club stage te laten lopen.  

 

Ook interessant

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?