Open club in de praktijk

Terugblik op de uitreiking Open Club predicaat in Schinnen

Nieuws

Op donderdag 22 juni ontving de initiatiefgroep voor Park de Oirsprong in Schinnen het Open Club predicaat. Bekijk nu de video terugblik.

Op donderdag 22 juni hebben we aan de initiatiefgroep van Park de Oirspong in Schinnen het predicaat ‘Open Club Limburg’ uitgereikt. Een goed voorbeeld van samenwerking in onze Provincie!

 

Park de Oirsprong: een sportieve en maatschappelijke ontmoetingsplek
Een sportieve en maatschappelijke ontmoetingsplek, dat had Schinnen voor ogen. De eerste concrete stappen naar een nauwe samenwerking zijn gezet door gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Park de Oirsprong is daarmee een mooi voorbeeld van doorontwikkeling van een bestaand complex: door slimme verbindingen te maken en gebruik te maken van elkaars kracht, wordt er voordeel gehaald door álle betrokken partijen.

Met de missie “Zorgen dat iedereen naadloos en zorgeloos toegang heeft tot zijn of haar sport / cultuur ervaring” wordt de inwoner van de gemeente centraal gezet op het grote park. Cultuur en sport gaan hier hand-in-hand: de verschillende zalen en het café zorgen voor een veelzijdige gebruiksdoeleinden in het centraal liggende multifuncioneel centrum. Park de Oirsprong mag dan ook gezien worden als de oorsprong van veel activiteiten in de gemeente.

Open Club Limburg predicaat: goed voorbeeld
De ontwikkelingen in Schinnen sluiten nauw aan op de filosofie van Open Club Limburg, welke omschrijft dat (sport)verenigingen door samen te werken met elkaar, maar ook met andere maatschappelijke instellingen, van elkaar kunnen leren, meer voor elkaar kunnen betekenen en uiteindelijk succesvoller kunnen zijn. Daarbij worden sportaccommodaties en faciliteiten zoveel mogelijk met elkaar gedeeld en wordt er door nauwe samenwerking voordeel behaald bij inkoop en organisatie. We zien in Park de Oirsprong een uniek project in de gemeente Schinnen dat zorgt voor verbinding, verrijking en vereniging en daarmee met recht het predicaat ‘Open Club Limburg’ verdient.

Ook interessant

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?