Open club in de praktijk

Sportpark St. Theunis in Weert

Nieuws

Sportpark St. Theunis in Weert is een uitstekende locatie waar sport, bewegen, onderwijs, opvang, zorg en cultuur elkaar kunnen versterken. De diverse verenigingen samen zagen kansen voor verdere ontwikkeling.

open-sportclub-weert-west-st-theunis-weert

Hierbij waren er natuurlijk ook obstakels te overwinnen, dat begint al met het los komen van de eigen identiteit. Toch kwamen de verenigingen tot een gezamenlijk doel, een sportpark dat gedurende de hele dag beschikbaar moet zijn voor de gemeenschap. Hockey en atletiek werken samen op het gebied van uitwisseling en inhuren van trainers en sporters, hockey en tennis wisselen leden uit en maken ook overdag sporten onder begeleiding mogelijk. Er is een strippenkaart beschikbaar gesteld waarmee mensen uit de omgeving, waaronder bewoners van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, 5 keer kunnen sporten of zwemmen bij de clubs op het sportpark. De voorzitters van de diverse verenigingen zijn de kartrekkers en hebben maandelijks overleg. Een open club waar onder andere hockey, tennis, atletiek, handbal, zwemmen, jeu de boules, theater en nog veel meer kunnen samenkomen.

Ook interessant

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?