Je eigen open club Limburg

Verbinden

Wie een Open Club wil worden, moet eerst weten waar hij aan toe is. Wat wil mijn vereniging en de partners in de omgeving? Welke ambities delen we? Wat is er mogelijk? En hoe pakken we dat aan? Verbindingen leggen, binnen en buiten de club, is de essentiële eerste stap om je Open Club-doel, klein of groot, te bereiken.

open club Scan

De Open Club Scan helpt verenigingen, gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en andere betrokkenen bij het ontwikkelen van een plan van aanpak voor een Open Club omgeving. Hoe ziet de buurt eruit en waar liggen de kansen en behoeften?

Kwantitatieve en kwalitatieve data op buurtniveau
Demografie, sportdeelname, gezondheid, huidige aanbod, accommodatiegebruik, etc.

Kracht van de buurt
Beweegvriendelijkheid omgeving, samenwerking, vitaliteit aanbieders, etc.

Wensen van de bewoners
Betrokkenheid en bijdrage inwoners, behoefte-onderzoek, etc.

De Open Club Scan kijkt hierbij naar de volgende onderdelen:

Demografie
Bevolkingsontwikkeling algemeen en naar leeftijdscategorieën, bevolkingsprognose

Gezondheid
% inwoners dat voldoet aan de beweegnorm, overgewichtscijfers

Aanbod & voorzieningen
Soort accommodaties en gebruik

Netwerk en organisaties
Aanwezige netwerken en organisaties worden in kaart gebracht

Behoeften
Met belangrijkste stakeholders wordt een interview afgenomen om kansen en mogelijkheden in kaart te brengen

De Open Club Scan ondersteunt dus bij het analyseren van de buurt en is daarbij een goed middel om te kijken of een Open Club omgeving kansrijk is.

open club Inspiratie

Een inspirerend verhaal over hoe verenigingen zelf vorm kunnen geven aan het nieuwe verenigen. Aan de hand van voorbeelden uit de eigen regio laten we tijdens een gezellige avond de mogelijkheden zien. Welke stappen worden doorlopen, waar zitten de valkuilen? Maar ook, hoe kom ik snel tot resultaat.

Met deze inspiratiesessie wil Huis voor de Sport mensen enthousiast maken over de Open Club gedachte. Welke kansen deze filosofie voor je eigen club kan bieden. We dagen jullie uit om zelf aan de slag te gaan. De sessie wordt gegeven door een begeleider die een jarenlange ervaring heeft met maatschappelijke trajecten bij diverse verenigingen.

Je kunt ook meteen zelf aan de slag gaan door de inspiratiesessie in de vorm van een workshop te doen. We kijken dan concreet naar de omgeving van je vereniging en welke mogelijkheden hier liggen. Een eerste stap op weg naar de realisatie van je eigen Open Club.

open club Op maat

Maatwerk is altijd mogelijk. Huis voor de Sport heeft ervaring van het bij elkaar brengen van partijen, gemeenten meenemen in lokale ontwikkelingen, bemiddelen, projectleiderschap op locatie, tot volledige procesbegeleiding. Neem contact op bij grote of kleine vragen. Waar we zelf niet kunnen helpen, kennen we vast een geschikte expert.

Ook interessant

Verrijken

open club Start
open club Programma
open club Beheer & Exploitatie
open club Organisatie
open club Crowdfunding
open club Fusie
open club Accommodatie

Lees Meer

Verenigen

open club Communicatie
open club Community

Lees Meer

Open Club Community

We bouwen aan een Open Club Community. Een platform waar verenigingen samen kunnen komen en van elkaar kunnen leren. Wat hebben we jullie te bieden?

Lees meer

Partners

Partner worden?